DJUPVÅG

SWEDISH FASCIA VIBES (SFV)

Djupvågsbehandling är en djupgående massage som utförs med en vibrerande maskin och ger en mer effektiv behandling av djupare bindväv/fascia och den är mycket behaglig och effektiv för såväl människa som djur.

 

Behandlingen ger otroligt effektivt och positivt resultat och de allra flesta hästar och människor älskar det! Ett fåtal hästar kan vara skeptiska till maskinen och föredrar mer manuell massage. Det brukar dock vara övergående och andra behandlingsgången brukar det inte vara några problem.

 

Jag arbetar med djupvågsmaskinerna Atlasbalans M1/M2 som är svenska

produkter. Se mer på atlasbalans.com.

 

Med maskinens hjälp arbetar man med muskler och bindväv/fascia på

ett effektivt och skonsamt sätt. Maskinen använder 400-1200 harmoniska

mekaniska pulseringar per minut för att skapa rörelse i vävnaden. Vågorna

går skonsamt genom kroppens lager och rörelsen sprids snabbt och ”skakar”

igång stora områden, både brett och djupt. Behandlingen är mycket skonsam

och effektiv och man upplever en lättare känsla efter behandlingen

 

För mig som terapeut är det lättare att få ett bra resultat då jag inte behöver behandla direkt på det område där det gör ont. Genom att istället behandla runt om, sprids vibrationerna behagligt till det onda området, och låsningar och spänningar släpper, fascians rörlighet och flöde ökar och tryck på nerver, blodkärl mm minskar. Muskeln spänner inte till i försvar, vilket gör behandlingen mycket effektiv. Efter behandling upplever hästägaren en mjukare, smidigare och mer liksidig häst som lättare kommer till arbete, vilket gör att slitaget minskar. Även människor känner sig lättare och rörligare i kroppen och att båda fötterna står på marken (vanligt att bäckenet är snett/roterat vilket rättas till effektivt med djupvåg och mjuk mobilisering).

 

Idag används maskinen för Djupvågsbehandling av hästar och människor inom bl.a. rehab, sjukgymnastik, naprapati, osteopati, som avslappning och vid förebyggande behandlingar. Behandlingen ger fantastiska resultat och uppskattas av såväl hästar som hästägare. Många långvariga problem och rörelseinskränkningar pga mjukdelar, har lösts med hjälp av djupvåg.

 

Obs! Behandling med djupvåg får ej ske före start på startdagen!

 

© 2019  XC EquiMassage & Friskvård