OM MIG

Jag är husdjursagronom, massör och equifysioterapeut från Axelsons Animal Massage School, där jag även gått flera kurser i hundmassage.

Därtill har jag utbildat mig i termografi (avläsning med värmekamera) och jag använder nu alltid värmekamera för att checka av hästen före all behandling.

 

Agronomutbildningen vid SLU, har givit mig en gedigen grund att stå på med bland annat stor kunskap om anatomi, fysiologi, näringsfysiologi, mat/fodersmältning, foderkunskap samt om genetik och avelsarbete. Jag är också speciellt intresserad av träningsfysiologi och musklernas samverkan.

 

Efter agronomexamen arbetade jag några år som forskningsassistent vid Institutionen för sjukdomsgenetik där jag bland annat undervisade i genetik. Därefter har jag i 20 år, fram till och med 2014, arbetat som lärare på naturbruksprogrammets häst- djur- och hundinriktning, där jag i huvudsak undervisat i anatomi, fysiologi, djursjukvård, sjukdomslära, utfodring, mikrobiologi, genetik och avel.

 

Hästens utfodring ligger mig varmt om hjärtat och jag vill gärna förmedla en ökad kunskap på det området.

Jag har gått flera påbyggnadskurser om hästutfodring på SLU och jag har lång erfarenhet av undervisning om hästens foder.

 

Sedan 2006 har jag masserat hästar och ryttare, då jag började massageutbildningen vid Axelsons, främst med avsikt att underhålla skolans hästar och elever samt att använda massagen i undervisningen. Fram till 2015 har jag masserat i mindre skala, vid sidan av mitt arbete som lärare. Från och med 2015 behandlar jag nu hästar, hundar och människor på heltid. Hästar, och djur i allmänhet, har alltid varit mitt stora intresse och jag har ridit och levt med hästar sedan barndomen, vilket gör att jag har nära 60 års erfarenhet av hästar.

 

1980 föddes mitt första föl och sedan 1989 har det blivit 1-3 föl varje år. Genom åren har det blivit drygt 80 födda föl, och numer är inriktningen i huvudsak hopphästar, med suffixet XC.

© 2019  XC EquiMassage & Friskvård