AKUPRESSUR

Akupressur och akupunktur är gamla orientaliska behandlingsmetoder som används både för människor och djur och de har använts på hästar flera hundra år före Kristus.

 

Metoden utvecklades i Kina och går ut på att stimulera exakta punkter i kroppens meridiansystem, vilket skiljer sig från den västerländska medicinen. Medan man i väst anser att hälsoproblem orsakas av sjukdom, menar den kinesiska medicinen att det handlar om obalanser i kroppens energisystem (meridianer), obalans i ”Chi-energi” mellan Yin och Yang.

 

Både akupunkturen och akupressuren använder dessa exakta akupunkter längs meridiansystemen. Skillnaden mellan akupunktur och akupressur är att man i akupunkturen använder nålar i punkterna, medan man i akupressuren använder manuellt tryck med fingrar, tummar eller armbåge.

 

Kinesernas studier av sjukdomar visar att det finns ett förhållande mellan meridianpunkterna, de inre organen och det muskulära systemet. Genom att stimulera eller sedera punkterna kan man förändra och påverka organfunktionerna hos människor och djur.

 

Akupressur passar bra att använda på hästar som är nålrädda.

© 2019  XC EquiMassage & Friskvård